KABAK ÇIRTMA

  • 1 kg kara kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 
  • 1 orta boy soğan 
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 
  • Zeytin yağı 
  • 1 kase yoğurt 
  • Sarımsak
Kabağı soyup iri doğruyoruz. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Haşlanan kabakları süzüp  bir kaşık yardımıyla eziyoruz. Tencerede İnce doğranmış soğanları kavurduktan sonra yeşil mercimekleri ve baharatları ekleyip bir iki tur karıştırıyoruz. En son haşlanıp ezilmiş kabakları ekleyelim. Yeşil mercimek ve kabaklar özleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz. Servis tabaklarına alıp sarımsaklı yoğurtla sunuyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar