Mercimekli Bohça Dolma




 Mercimekli Bohça Dolma

  • Salamura Yaprak
  • 2 Su bardağı kırık yarma 
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy patates 
  • 2 kuru soğan
  • 2-3 domates rendesi ya da 1 su bardağı domates sos
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dere otu 
  • Kuru nane, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, pastırma baharatı, tuz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
Yarma, yeşil ve kırmızı mercimeği sıcak suyla iyice yıkayalım. Patatesi küp küp ince ince doğrayalım. Soğan ve yeşillikleri ince kıyalım. Baharatlarla birlikte bütün malzemeleri iyice harmanlayalım. Asma yapraklarını geceden suya basalım ve suyunu sık sık değiştirelim. Tuzu kalmayıncaya kadar. Bir tatlı kaşığıyla içi yaprağın ortasına alıp kenarlardan alttan ve üstten muska şeklinde saralım. İsteğe bağlı olarak tencereye kaburga kemiklerini dizelim.Dolmalarımızı da Kaburgaların üzerine dizelim. 1 çay bardağı yağ dökelim üstüne. Dolmaları geçecek kadar su koyup pişirelim. Afiyet olsun.


Yorumlar