ÇİLEKLİ MUZLU PARFE
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket krem şanti
12-13 tane çilek
1 tane muz
1 çay bardağı çeviz kırığı
Yarım paket kakaolu bisküvi
Süt , yumurta, şeker, nişasta ve unu önceden iyice çırpıp özleyelim. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynama işlemine yakın kremamız iyice yoğunlaşacaktır. Kaynadıktan sonra 3-5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım. Sürekli karıştırarak soğutalım. Soğuyan kremamıza 1 paket kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım. Doğranmış cilek, muz , ceviz ve elimizde kırdığımız bisküvi parçalarını ekleyelim. Streç film serdiğiniz herhangi bir kalıba ya da silikon bir kalıba döküp buzlukta donduralım. 6-7 saat buzdolabında kalması gerekiyor. Donan parfemizi dilimleyip servis edelim.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder