ÇİLEKLİ MAGNOLİA

MAGNOLİA MALZEMELERİ

  • 1 paket süt kreması
  • 1 litre  süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kakaolu bisküvi 
  • 1 kase çilek 
  • MAGNOLİA YAPILIŞI
  • Çilekli magnolia yapımı için çilekleri ikiye bölün.
  • Bisküvileri mutfak robotunda incecik çekin.
  • Un, şeker, nişasta, yumurta, sütü  derin bir tencerede bir araya getirin ve karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvamı alan sütlü karışıma vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
  •   Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
  • Kaselerin ya da küçük kavanozların tabanına robotta çektiğiniz bisküvilerden 1 yemek kaşığı kadar koyun.
  • Üzerine çilek dilimlerini  yerleştirin yerinde tutacak kadar muhallebi ekleyin.
  • Çilek dilimlerini kavanozun iç yüzeyine yerleştirin.
  • Üzerine yeniden muhallebi koyup üzerini bisküvi kırıntıları ve çilek dilimleriyle süsleyin.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuttuğunuz magnolia’larınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar