TEPSİ GÜVEÇTE MANTARLI KAŞARLI KÖFTE
- 350 gr kıyma
- 150 gr mantar
- 2 kapya biber
- 1 soğan
- 1 orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- karabiber, tozbiber, kimyon,tuz
SOS MALZEMELERİ
- 2 su bardağı domates sos
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- tuz, kimyon.
- yarım su bardağı su
Kıyma, galeta unu, 1 yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz, toz biber, karabiber ve kimyonu iyice yoğurun ve köfteler yapın.
Patatesleri küp doğrayıp kızartın. Önceden ısıtılmış bir tavada, 2 çorba zeytin yağı ile julyen doğranmış kapya biber, soğan ve mantarları harlı ateşte sürekli çevirerek karamelize olacak şekilde pişirelim.
Köfteleri de az yağda hafif bir şekilde kızartalım.
Bütün mlazemeleri tepsi güvecimize alalım. Sos malzemelerini karıştırıp bir taşım kaynatalım. Tepsiye yayarak dökelim.
200 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Fırından çıkarmadan üzerine kaşar dökelim. AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder