Toprak Tavada Mantar Sote



 Toprak Tavada Mantar Sote

500 gr kuşbaşı et

350 gr mantar

2 orta boy soğan 

2 kapya biber

3-4 diş sarımsak 

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 

Yapılışı

Toprak tavayı önce ocakta iyice ısıtalım. Etleri ekleyip kavuralım. Aliminyum bir tepsiyi kapak olarak kullanabilirsiniz. Etler sulanıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştıralım. Suyunu çeken etlere yağını koyup biraz daha kavuralım. Önce söğüş doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. İyice piştikten sonra doğranmış kapya biberi ekleyelim. En son mantarı, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp altını orta ateşe alalım. Ara ara karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun 


Yorumlar