Toprak Tavada Mantar Sote
500 gr kuşbaşı et
350 gr mantar
2 orta boy soğan
2 kapya biber
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı
Toprak tavayı önce ocakta iyice ısıtalım. Etleri ekleyip kavuralım. Aliminyum bir tepsiyi kapak olarak kullanabilirsiniz. Etler sulanıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştıralım. Suyunu çeken etlere yağını koyup biraz daha kavuralım. Önce söğüş doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. İyice piştikten sonra doğranmış kapya biberi ekleyelim. En son mantarı, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp altını orta ateşe alalım. Ara ara karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder