SAÇ TAVA - MANTARLI ET SOTE



ET SOTE MALZEMELERİ 

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber 
  • 1 kapya biber 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 250 gr mantar
  • 1 domates 
  • Kimyon, kırmızı toz biber, karabiber
  • Tuz
  • Tereyağı
         Eti kızgın saç tavaya atıp suyunu çekinceye kadar kavuralım. Suyunu çektikten sonra tereyağını ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edelim. Doğranmış tüm sebzeleri ekleyelim. Sebzeler pişinceye kadar ara ara karıştıralım. Pişmeye yakın domatesi ve baharatlarını ilave edelim. Birazda bu şekilde pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun 






Yorumlar