FIRINDA GARNİTÜRLÜ BİFTEK



GARNİTÜRLÜ BİFTEK MALZEMELERİ

  • 1 kg biftek
  • 2 kabak
  • 2patlıcan
  • 2patates
  • 1 kase çeri domates
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon

           Biftekleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Üzerine streç film çekerek bir dolapta 2-3 saat bekletin.
          Marine edilmiş biftekleri fırın tepsisine dizip 200 derecede hafif haşlayın. Tam pişmeyecek sulanıp biraz kaynayınca fırından çıkaracağız.
         Çeri domatesleri 2 ye bölelim sebzeleri küp doğrayalım. Doğranmış sebzeleri tepsiye dizip baharat, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayalım.
           Hafif  haşlanmış etleri fırın ızgarası üzerine dizelim. Tepsideki doğranmış ve baharat ile harmanlanmış sebzeleri fırına sürelim. Üzerine de ızgarayı etlerle birlikte koyacağız. Etlerin haşlanmış suyunu etlerin ve sebzelerin üstüne yayalım. 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun. 





Yorumlar