EVDE ŞİŞ KEBAP
- 500 gr yağlı kıyma
- 1 soğan
- 1 kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Karabiber, kimyon
- Tuz
- Tahta şiş
Kıymayı derin bir kaba alın, sebzeleri bıçakla sulandırmadan ince kıyın eğer rondodan geçirecekseniz sulanır o zaman da suyun sıkın. İnce doğranmış sebzeleri ve baharatları kıymaya ekleyin iyice yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde kıymayı avucumuza alıp şişlere bastırarak geçirin. Fırın ızgarasını iç yağ ya da tereyağı ile yağlayın. Izgaranın üzerine koyup 200° de pişirin. Izgaranın altına bir tepsi yerleştirin yağı tepsiye aksın. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder