TESTİ KEBABI



TESTİ KEBABI MALZEMELERİ 



  • 400 gr kuşbaşı et
  • 2 patlıcan
  • 2 kapya biber
  • 1 baş soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağ 
  • 1 çorba kaşığı biber Salçası


                    Testimizin en altına etletimizi dizelim. Daha sonra sırasıyla soğan, sarımsak,  biber, patlıcan ve domates dizelim. Bir kasede 1 çay bardağı su ile seyrelttiğimiz salça, baharat ve tuzu ekleyelim. En üste tereyağını koyup testinin ağzını önce yağlı kağıt daha sonra da alimünyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatalım. Benim testim geniş ağızlı bir testi. İstenirse bir kapak yerleştirilip hamurla da kapatılabilir. Ben ocakta en kısık ayarda 1,5 saatte pişirdim. Fırında yapacaksanız yine 200 derecede yaklaşık 1,5- 2 saatte pişirebilirsiniz. Afiyet olsun
                   



Yorumlar