DÜRÜM MALZEMELERİ
- 1 kg kuşbaşı et
- 200 gr kuyruk ya da iç yağ
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Etleri kuş başı doğranmış iç yağı ile birlikte tavada suyunu çekinceye kadar kavuralım.2 kaşık tereyağı ekledikten sonra kavurmaya devam edelim.1 su bardağı kaynar su ekleyip Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.En son tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.5-10 dk kadar piştikten sonra kapatalım.Afiyet olsun
LAVAŞ HAMURU
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Un ve yağ dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.Bu karışıma un azar azar dökülerek hamur zeytinyağı ile toparlanır.1 saate yakın mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurunuzu unlanmış tezgaha alın.Mandalina büyüklüğünde bezelere bölün.Bezeleri merdane yardımıyla eşit şekilde açın.Açılan yufkaları temiz bir bezin ya da kağıdın üstüne serin ve üstünü örtün.Yüksek ateşte ısıtılmış tavaya yufkaları 7-8 sn lik aralarla çevirin.2-3 defa çevirdikten sonra
Balon gibi şişmesini bekleyin.Balon gibi şişince yufkaları alın.Bütün yufkaları bu şekilde pişirin.Ocağın ateşi tavayı ısıtırken yüksek ateşte olsun.Yufkayı koyduktan sonra ateşi orta ateşe alalım.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder