KUYMAK MALZEMELERİ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kase trabzon peyniri
- Tuz
Tereyanını eritelim.Eriyen tereyağının üzerine mısır ununu ekleyip karıştıralım. Kavrulan mısırın rengi dönünce ve kokusu çıkınca sütü yavaş yavaş dökelim. O sırada topak oluşmaması için karıştırmaya devam ediyoruz. Süt ile birlikte 2-3 dk daha karıştıralım. Altını kıstıktan sonra peynirleri ekleyelim. Karıştırmadan kısık ateşte peynirlerin erimesini bekleyelim. Sadece 2-3 defa bir kaşık yardımıyla alt üst yapalım. Tereyağı üste çıkınca ocağı kapatalım. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder