KUYMAK

KUYMAK MALZEMELERİ 



  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 kase trabzon peyniri 
  • Tuz


      Tereyanını eritelim.Eriyen tereyağının üzerine mısır ununu ekleyip karıştıralım. Kavrulan mısırın  rengi dönünce ve kokusu çıkınca sütü yavaş yavaş dökelim. O sırada topak oluşmaması için karıştırmaya devam ediyoruz. Süt ile birlikte 2-3 dk daha karıştıralım. Altını kıstıktan sonra peynirleri ekleyelim. Karıştırmadan kısık ateşte peynirlerin erimesini bekleyelim. Sadece 2-3 defa bir kaşık yardımıyla alt üst yapalım. Tereyağı üste çıkınca ocağı kapatalım. Afiyet olsun

Yorumlar