MANTI MALZEMELERİ
- 2 yufka
- 350 gr kıyma
- 1 soğan
- Maydanoz
- Tuz, kimyon ,tozbiber
SOS MALZEMELERİ
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- nane ve pul biber
Yufkaları rulo yapıp 2 parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz yufkaları açtığımızda 2 parmak kalınlığında şeritler olacak.Yufka şeritlerin çok uzun olanlarını aynı uzunlukta 3‘ e bölelim.Kıymalı içi herbir şerite yerleştirip muska böreği şeklinde saralım.Elde ettiğimiz mantıları kızgın yağda kızartalım.Eğer kızartmak istemezseniz tepsiye dizip bir fırça yardımıyla yağ sürüp fırınlayabilirsiniz.Pişme işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder