KOLAY YUFKA MANTI

                                     

MANTI MALZEMELERİ 


  • 2 yufka
  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Maydanoz 
  • Tuz, kimyon ,tozbiber


SOS MALZEMELERİ 


  • 1 kase yoğurt 
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz
  • nane  ve pul biber
      Maydanoz ve soğanı ince ince doğrayalım.Kıymayı, baharatları ve ince doğradığınız maydanoz ve soğanı iyice yoğuralım.Kıymalı içimiz hazır.Tabi bunu isterseniz patatesli de yapabilirsiniz.

         Yufkaları rulo yapıp 2 parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz yufkaları açtığımızda 2 parmak kalınlığında şeritler olacak.Yufka şeritlerin çok uzun olanlarını aynı uzunlukta 3‘ e bölelim.Kıymalı içi herbir şerite yerleştirip muska böreği şeklinde saralım.Elde ettiğimiz mantıları kızgın yağda kızartalım.Eğer kızartmak istemezseniz tepsiye dizip bir fırça yardımıyla yağ sürüp fırınlayabilirsiniz.Pişme işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

                                           
                                         







Yorumlar