KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI

ÇORBA MALZEMELERİ 


  • 400 gr yoğurt 
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 
  • 1/2 su bardağı  haşlanmış mısır
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 yumurta 
  • 1/2+1 su bardağı su ya da et suyu


KÖFTE MALZEMELERİ 


  • 150-200 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • kimyon, kırmızı toz biber,karabiber 
  • 2 kaşık su
  • 1 çay kaşığı tuz


              Önce köftelerimizi hazırlayalım.Köftenin bütün malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğuralım.Misket büyüklüğünde köfteler yapıp tavaya alalım.Tavaya bir miktar yağ döküp köfteleri hafif kızartalım. Köftelerimiz hafif kızardıktan sonra üzerine nane, kırmızı toz biber döküp ocağı kapatalım.
                                                       


Haşlanmış mercimeğimizi ve mısırimızı bir tencereye alalım.Üzerine yarım litre kaynamış su koyalım.Bir taşım kaynatalım.Ayrı bir kapta yoğurdumuzu, bir yumurtayı ,2 kaşık unu çırparak iyice çırpalım.Kaynayan yemeğimize yoğurtlu karışımı yavaş yavaş, bir yandan da sürekli karıştırarak ilave edelim.Kaynayıncaya kadar karıştıralım.Çorbamız kaynayıp koyulaşınca bir taraftan tavada kızarttığımız köftelerimizi ekleyelim.5-10 dk kadar kaynatıp kapatalım.Eğer çorbamız koyu olursa kaynamış su ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorumlar