KESTANELİ İÇ PİLAV


KESTANELİ İÇ PİLAV MALZEMELERİ 



  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu 
  • 300 gr didilmiş tavuk eti
  • 200 gr kestane 
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı

                   
                 Pirinçlerin nişastasını salması için  1-2 saat öncesinde tuzlu sıcak suda bekletelim.Yıkayıp süzülen pirinci bir kenara alalım.Tavuklarımızı haşlayıp didelim. Kestanelerimizi pişirip kabuklarından ayıralım. Pilav tenceresinde tereyağını eritelim.Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve pirinci tereyağında biraz kavuralım.Haşlanıp didilmiş tavuklarımızı, kestaneleri, tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavuralım.Suyunu da  ilave edip önce yüksek ateşte biraz suyunu çekmesini bekleyelim.Daha sonra ateşi kısığa alıp suyunu tamamen çektikten sonra pilavı bir kaşık yardımıyla alt üst edelim.Üzerine havlu kağıt serip kapağını hiç açmadan yarım saat demleyelim.Afiyet olsun

Yorumlar