ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK


  • 4 yufka
  • 1/2 kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 100 gram beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber



      Geniş bir tavaya yağ ve ince ince kıyılmış  soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ekledikten sonra ıspanak suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ıspanağı ocaktan alın. Peyniri ufalayarak ıspanağa ekleyip karıştırın. Gerekiyorsa biraz tuz ve karabiber ekleyin.
        Bir kasede yumurtaları çırpıp içine yoğurt ve 1 çay bardağı yağ ekleyin. Bir yandan karıştırırken bir yandan da karışımınız ayran ya da boza kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyin.
Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkanızı tezgaha serip hazırladığınız sıvı karışımı her yerine sürün.Diğer yufkayı üzerine serip 8 parçaya üçgen bölünür.Uzun kenarına ıspanaklı iç harcından koyulup rulo halinde sarılır. Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanarak tamamlayın. 
Kalan karışımı en son üzerine dökerek ve susam serperek ıspanaklı böreğinizi önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verin.

Yorumlar