- 1 su bardağı irmik (ince irmik olursa daha iyi olur)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
ŞERBET MALZEMELERİ
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
Hamur malzemelerini telli bir çırpıcı yardımıyla çırpalım.Yarım saat dinlendirdikten sonra krema torbasına koyalım.Bol ve ılık yağda halka şeklinde sıkalım.Orta ateşte ağır ağır kızartalım.Halkalar ne kadar iyi kızarırsa o kadar çıtır olur..Arkalı önlü kızarttıktan sonra çok soğuk şerbete atalım.
Şerbeti için;Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Bir kaç damla limonu sıkıp soğutalım.Şerbeti bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletelim.Bir gece önceden yapmamışsak eğer derin dondurucuda iyice soğutalım.
Tatlının çıtır çıtır olması için şerbetin çok soğuk olması ve tatlıların da iyi kızarması lazım.
Tatlının çıtır çıtır olması için şerbetin çok soğuk olması ve tatlıların da iyi kızarması lazım.
Yorumlar
Yorum Gönder