ÇITIR ÇITIR HALKA TATLI

                               

                                   

TATLI MALZEMELERİ 


  • 1 su bardağı irmik (ince irmik olursa daha iyi olur)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un 
  • 1 yumurta 
  • 1/2 çay bardağı yoğurt 
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

ŞERBET MALZEMELERİ 

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker 
  • 3-4 damla limon 
     
       Hamur malzemelerini telli bir çırpıcı yardımıyla çırpalım.Yarım saat dinlendirdikten sonra krema torbasına koyalım.Bol ve ılık yağda halka şeklinde sıkalım.Orta ateşte ağır ağır kızartalım.Halkalar ne kadar iyi kızarırsa o kadar çıtır olur..Arkalı önlü kızarttıktan sonra çok soğuk şerbete atalım.

Şerbeti için;Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatalım.Bir kaç damla limonu sıkıp soğutalım.Şerbeti bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletelim.Bir gece önceden yapmamışsak eğer derin  dondurucuda iyice soğutalım.
      Tatlının çıtır çıtır olması için şerbetin çok soğuk olması ve tatlıların  da iyi kızarması lazım.

Yorumlar