ÇİKEKLİ CHEESECAKE MALZEMELERİ
- 400 gr labne
- 200 gr krema
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 çorba kaşığı dolu un
- 1 çorba kaşığı dolu nişasta
- Vanilya
TABAN MALZEMELERİ
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 -3 çorba kaşığı tereyağı
ÇİLEK SOS MALZEMELERİ
- 2 su bardağı çilek püresi
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
Önce tabanı yapalım.Bisküvileri rondodan geçirdikten sonra eritilmiş tereyağını katıp iyice yedirelim.Kelepçeli kalıbımızın alt tabanına yayalım.Bir kaşığın sırt kısmıyla bastırarak düz hale getiriyoruz.Buzdolabında dinlendiriyoruz.
3 yumurtanın beyazı ve sarısını ayıralım.Yumurtanın beyaz kısımlarını bir fiske tuz ile köpük köpük olup katı bir hale gelinceye kadar çırpalım.Köpük kabı ters çevirdiğimizde akmaması gerekiyor.Daha sonra başka bir kapta labne ve toz şekeri mikserle çırpalım.Kremayı, unu, nişastayı, vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim.Yumurta sarılarını tek tek ilave etmemiz gerekiyor.Bir yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yumurta ekleme ve çırpma işlemi bittikten sonra
Köpük hale getirdiğimiz yumurta aklarını alt üst yaparak labneli harcımıza katalım.Bu şekilde hazırladığımız kek harcımızı bisküvili kalıbımıza dökelim.Kalıbımızın dış ve alt kısmını alüminyum folyo ile kaplayalım.Fırınımızı 160°’ye ayarlayalım önceden ısıtılmış fırına bir kap su ile birlikte kekimizi yerleştirelim.Fırına koyduğumuz su kekimizin çatlamasını önleyecektir.1 saat fırında kalan kekimizi hafif salladığımızda harç sallanmıyorsa pişmiş demektir.Eğer harcı sallanıyorsa biraz daha pişirmemiz gerekir.Harç pişmezse eğer kek çöker.
Sos malzemelerinin hepsini çırpalım.Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.Soğuyan kekimizin üstüne dökelim.Buzdolabında en az 4-5 saat bekletelim.Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder