VİŞNELİ COCOSTAR PASTA


VİŞNELİ COCOSTAR PASTA

  
MALZEMELER
Hazır pandispanya(pasta altı)

COCOSTAR KREMA 
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon ya da portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi
       Süt,yumurta,nişasta,un,toz şeker bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır.Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşması sağlanır.Kaynayıp koyulaşan kremamız bir 5 dk kadar daha kaynatılarak altı kapatılır.İsteğe bağlı olarak limon ya da portakal kabuğu(rendenin ince tarafıyla rendelenecek)eklenir.Arada karıştırılarak soğutulur.Soğuyan kremamıza 1 paket krem şanti katılarak mikserle  pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.En son hindistan cevizi eklenerek homojen bir karışım elde edilir.Kremamız hazır.

VİŞNE SOS

  • 1kase dondurulmuş vişne(15gr kadar)
  • 5çorba kaşığı şeker
  • 1su bardağı su
  • 2çorba kaşığı nişasta
   Vişnelerin çekirdeklerinin olmaması gerekiyor.Vişneler çekirdekli ise ayıklanır.Nişasta 1su bardağı su ile açılır.Derin küçük bir tencereye bütün malzemeler alınır.Orta ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşması sağlanır. Koyulaşan vişnelerimiz ocaktan alınır, ara sıra karıştırarak ılıklaştırılır.Eğer çok koyu olursa kaynar sıcak su ile seyreltilebilir.

       Pasta altımızdan birini tepsiye koyalım.Üzerine cocostar kremamızı koyup taşırmadan yayalım.Kalın bir tabaka olacak.Pasta altımızın diğer parçasını üstüne hafifçe bastırarak yerleştirelim.pastamızın en üstüne vişne sosumuzu yayalım.Vişne sosu akışkan olduğu için kepçe yardımıyla koydukça kendiliğinden yayılacaktır.2-3 saat buzdolabında bekletip servis yapalım.Afiyet olsun.

Yorumlar