SULU BULGUR KÖFTESİ



SULU BULGUR KÖFTESİ 



MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma düğüsü
  • Ya da irmik
  • 1 yumurta
  • 250 gr parça et
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 tutam kuru reyhan
  • Karabiber,toz kırmızı biber,yeni bahar,toz kişniş,tuz



      Köftelik İnce bulguru,yarma düğüsü yoksa onun yerine irmik ,İrmik kullanmak istemiyorsanız tam buğday unu kullanılabilir.Baharatları ve tuzunu da ekledikten sonra su ile
ıslatalım..Yarım saat bekledikten sonra 1 yumurtayı katıp iyice yoğuralım.Hamurumuz toparlanıp sakız kıvamını alınca küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.Misket büyüklüğünde olsun.

            Derin bir tencereye kuşbaşı etleri koyup suyunu çekinceye kadar kavuralım.zeytin yağını koyup doğranmış soğanı ekleyip sararıncaya kadar kavuralım.Küp doğranmış domates,1 kaşık biber salçası,tuz ,reyhan ve baharatları ekleyelim.Karıştırdıktan sonra 5 su bardağı kaynamış suyu ekleyelim.Etler pişinceye kadar kaynatalım..En son köfteleri ekleyelim.10 dk kadar daha kaynatalım.Suyu azsa biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.


Yorumlar