Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf

 
      Uzun süredir gördüğüm ve bir türlü yapmaya zamanımın olmadığı tatlıyı korona günlerinde fırsatı değerlendirip yapayım dedim.Yeni ve farklı tatları denemeyi severim.Özellikle farklı mutfaklar ve farklı kültürler çok dikkatimi çekiyor.İmkanlarım ölçüsünde denemeyi de severim.Arap mutfağı ve özellikle tatlıları ezelden beridir ilgimi çekiyor.Bu tatlı da sürekli sayfalarda karşıma çıkıyordu.Araştırmalarım sonucunda bir tarif oluşturdum ve ilk deneme mükemmel...
     Mümkün olduğunca püf noktaları ile tarifimi paylaşacağım.Önce şerbetten başlıyoruz çünkü şerbetin çok soğuk olması gerekiyor.Şerbetimizi yapıp buzdolabında Soğumaya bırakacağız.

   Şerbet Malzemeleri 
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon


     Şeker ve suyu ocağa alıp kaynatın.10 -15 dk kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkın.5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğutun.Şerbeti 1 kaç saat önceden yapıp buzdolabında bekletin.Şerbetin çok soğuk olması gerekiyor.

       Taş Kadayıf
Hamur Malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su



    İç Malzemeleri 
  •    İri kıyılmış ceviz
   Peynirli yapmak isterseniz rendelenmiş dil peyniri kullandım.
            






 Kuru Malzemeleri karıştıralım önce.Daha sonra sütü ekleyip bir çırpıcıyla iyice çırpalım.Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek Pankek hamuru gibi akıcı bir hamur elde edelim.Orta ateşte iyice  ısınmış bir Tavada pankek yapar gibi Kadayıflarımızı yapalım.Kadayıfların altı pişecek üstünü pişirmeyeceğiz üstü göz göz oluncaya kadar pişirelim.Pişen Kadayıfları bir tepside yanyana dizelim.Her bir kadayıfın arasına cevizi koyup kapatalım.Cevizi Kadayıflarımızın ortasına koyun uçlarından bastırarak kapatalım.Kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartıp soğuk şerbete atalım.Kadayıfları şerbette birkaç dakika kadar bırakıp alalım.Kadayıflar çok kalın olmasın.İnci kadayıf daha çıtır ve daha güzel oluyor.Şerbeti de mutlaka soğuk olsun.Afiyet olsun



Yorumlar