Uzun süredir gördüğüm ve bir türlü yapmaya zamanımın olmadığı tatlıyı korona günlerinde fırsatı değerlendirip yapayım dedim.Yeni ve farklı tatları denemeyi severim.Özellikle farklı mutfaklar ve farklı kültürler çok dikkatimi çekiyor.İmkanlarım ölçüsünde denemeyi de severim.Arap mutfağı ve özellikle tatlıları ezelden beridir ilgimi çekiyor.Bu tatlı da sürekli sayfalarda karşıma çıkıyordu.Araştırmalarım sonucunda bir tarif oluşturdum ve ilk deneme mükemmel...
Mümkün olduğunca püf noktaları ile tarifimi paylaşacağım.Önce şerbetten başlıyoruz çünkü şerbetin çok soğuk olması gerekiyor.Şerbetimizi yapıp buzdolabında Soğumaya bırakacağız.
Şerbet Malzemeleri
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şeker ve suyu ocağa alıp kaynatın.10 -15 dk kaynadıktan sonra bir kaç damla limon sıkın.5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğutun.Şerbeti 1 kaç saat önceden yapıp buzdolabında bekletin.Şerbetin çok soğuk olması gerekiyor.
Taş Kadayıf
Hamur Malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı toz maya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
İç Malzemeleri
- İri kıyılmış ceviz
Yorumlar
Yorum Gönder