Madımak Yemeği



MADIMAK YEMEĞİ

  • 400-500 gr madımak
  • 1 Büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4/5 dilim pastırma ya da kıyma
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1lt su
  • Tuz,kırmızı toz biber,kimyon,karabiber

          Madımaklar yabancı ot ve çöplerden ayıklanır.Kök ve sert kısımlar kesilerek tamizlenir.Bol suda iyice yıkanan madımaklar ince ince kıyılır.Bir tencerede küp küp  doğranmış soğan ve çok ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra kıyma ya da ince doğranmış pastırma eklenir.Kıyma koyacaksak eğer 100-200 gr kıyma yeterli olur.İsteğe bağlı olarak kıyma ya da pastırma da konmayabilir.Kıymaların rengi dönünceye kadar biraz daha kavuralım.Salça ve baharatlarını koyduktan sonra biraz daha karıştıralım.İnce kıyılmış madımaklarımızı ekleyelim.5 dakika daha kavuralım.En son bulgurumuzu ekleyip kaynamış su ile birlikte 30 dk pişirelim.1 litre su az gelebilir.Siz ekleme yapabilirsiniz.Ben sonradan 1,5 su bardağı et suyu ekledim.Siz damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.Afiyet olsun.


Yorumlar