KABAK OTURTMA


                                                           KABAK OTURTMA




 MALZEMELERİ

  • 4 sakız kabak
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
  • 1 tutam dereotu 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı ya da zeytin yağı 


      Tereyağında soğanları kavuralım.Kıymayı ekleyip biraz daha kavuralım.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.Ocaktan alalım.Sakız kabaklarımızı iyice yıkayıp soyduktan sonra yuvarlak bütün olarak dilimleyelim.Dilimlenmiş kabakların yarısını tencerenin altına dizelim.Üstünede hazırladığımız kıymalı sosu yayalım.Kıymalı sosun üzerine de kalan kabakları kapatalım.Kıymalı sosun piştiği tavaya salçaları ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyelim.Bir taşım kaynattıktan sonra yemeğin üstüne gezdirerek dökelim.Yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat - 40 dakika pişirelim.Kabaklarımız yumuşacık olunca yemeğimiz pişmiş demektir.Afiyet olsun.
                                                   




Yorumlar