Etli Dolma

 
ETLİ DOLMA
  • 300 gr sarma yaprağı
  • 250gr orta yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı domates sos
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 tutam dere otu 
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam mor reyhan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası 
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,kişniş,yeni bahar
                                                           


        Yapraklarımız salamura ise 1 gece ya da 2-3 saat önceden soğuk suda bekletelim.Suyunu sık sık değiştirerek tuzlu suyu akıtalım.Yapraklar tuzlu ise iç harcına tuz atmaya gerek yok.Taze yaprak ise İyice yıkadıktan sonra tutam tutam arkalı önlü kaynar suda bir 2 dakika haşlayalım.
           Bir çay bardağı sıvı yağ tavaya dökelim.Küp doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.Salça ve domates sosumuzu ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatalım.Başka bir kapta pirinci,kıymayı,ince doğranmış Yeşillikleri Ve baharatları karıştıralım.En son hazırladığımız soğanlı salçalı sosu ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice özleyelim.Dolmamızın içi hazır.Yaprakları tek tek avucumuza alıp ters tarafına içini yerleştirdikten sonra saralım.Ben dolmaların içini dolu dolu sevdiğimiz için kendi zevkime göre koydum.Siz de ince severseniz içini az koyarsınız daha kalın severseniz içine çok koyarsınız.Tamamen kişisel damak tadınıza bağlı.Sarmaları dizeceğimz tencerenin dibine sarmaları koymadan önce isteğe bağlı olarak kemikli et ya da kaburga koyabilirsiniz.Sarmalarımızı tencereye dizdikten sonra üzerini geçecek kadar su ve bir çay bardağı kadar sıvı yağ dökelim.Dolmanın suyu kaynayınca dolmanın altını kısalım.Dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.Dolmaların içi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun



https://yemektiryaki.blogspot.com/2020/05/etli-dolma.html

Yorumlar