Mantı Börek


         Mantı hamuru yapıp tek tek kaşık mantısı yapmaya üşenince mantı tadında enfes bir börek ortaya çıktı.Hem kolay hem de çok lezzetli bir mantı oldu.


BÖREK  MANTI

Hamur Malzemeleri


  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı ıspanak püresi
  • 3,5 su bardağı un
  • Tuz


İÇ MALZEMELERİ
  • 300 gr kuyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı  toz biber ve kimyon
  •  Soğan ve maydanozu ince ince kıyıp diğer malzemelerle karıştırıp yoğuralım.                 

SOS 
  • 2 su bardağı domates sos
  • 1 çorba kaşığı biber salçası 
  • 1 çay bardağı et suyu ya da su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • Tuz,karabiber 
  • Sarımsaklı yoğurt 

        Derin bir tavada tereyağını eritip domates sosunu dökelim.Sos kaynamaya başladıktan sonra salçamızı,tuzu ve karabiberi ilave edelim.Suyumuzu da ekledikten sonra sosumuz biraz koyulaşınca altını kapatalım.Sosumuz hazır.




           
                                           
                                           

                 Bir tutam ıspanağı robottan geçirip püre haline getirin.Yarım su bardağı kadar yeterli.(100 cc) ıspanak püresini,yumurtayı,tuzu ve unu İyice yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edelim.Hamurumuzu on eşit bezeye bölelim.Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerini yağlayıp üstüste dizelim.Bezeleri 5 erli iki grup halinde üste üste dizelim.Bu Bezeleri elimizi yağlayarak tezgahın üzerinde ortadan kenarlara doğru hafif bastırarak ve alttan tutup hafif hafif çekiştirerek ince bir şekilde açalım.İstenen büyüklüğe gelen hamurumuza kıymalı içi enlemesine yerleştirerek rulo saralım.2. sarımda rulomuzu kesip sarmal şekli verelim.Yalnız elimizle açtığımız hamurlarımızdan  4 er tane rulo çıkacak.Elde ettiğimiz 8 sarmal böreğimizi yağlı kağıda serip üzerleri ne bir fırça yardımıyla yoğurt sürelim.Böylece böreklerimiz pişerken yumuşak kalacak.180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Her böreğimizi dilimleyerek üzerine domates sos ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.Afiyet olsun.

         

Yorumlar