BALON EKMEK(BAZLAMA)


                                   BALON EKMEK 


                                                               
    HAMUR MALZEMELERİ

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un


      Un ve yağ dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.Bu karışıma un azar azar un dökülerek hamur zeytinyağı ile toparlanır.1 saate yskın mayalanmaya bırakılır.Daha çabuk mayalanmasını istiyorsanız.düşük ısıda 5 dk ısıtılmış fırına koyun.Daha hızlı mayalanacaktır.Mayalanan hamurumuzu unlanmış  tezgaha alın.Mandalina büyüklüğünde bezelere bölün.Bezeleri merdane yardımıyla eşit şekilde açın.Açılan yufkaları temiz bir bezin ya da kağıdın üstüne serin ve üstünü örtün.Yüksek ateşte ısıtılmış tavaya yufkaları 7-8 sn lik aralarla çevirin.2-3 defa çevirdikten sonra
Balon gibi şişmesini bekleyin.Balon gibi şişince yufkaları alın.Bütün yufkaları bu şekilde pişirin.Ocağın ateşi tavayı ısıtırken yüksek ateşte olsun.Yufkayı koyduktan sonra ateşi ortaya alın.

         Yufkanın balon gibi şişmesi için mutlaka çevirerek pişirin.Orta ateş olsun.Hamurları çok ince açmayın ve açılan hamurların inceliği her yerde eşit olsun.Yufkaları 5dk kadar dinlendirdikten sonra pişirin.

Yorumlar