Leopar Ekmek



🍀Leopar Desenli Ekmek 🍞 🍀

25 gr mısır nişastası
70 gr pudra şekeri
50 gr tereyağı
250 ml süt
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı karbonat
1 limon kabuğu rendesi
375 gr un
Hamuru renklendirmek için kakao
2 çorba kaşığı süt
Kakao dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp hamur yapalım.Hamuru mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru 6 şarlı küçük,orta ve büyük bezelere ayıralım.Kakao ile küçük ve orta bezeleri renklendirelim.Ben sade hamuru 6 tane -80grlık-bezeye,açık kahve bezeleri 52 gr,koyu kakaolu bezeleri de 40 grlık bezelere ayırdım.Açık kahve bezeleri rulo yapalım.Koyu kahve bezeleri açıp arasına yerleştirelim.Sonra beyaz bezleri açıp arasına kakaolu rulo bezeleri yerleştirip rulo yapalım.Bu şekilde 6 tane rulo elde etmiş oluyoruz.Bunları tezgahta elimizle inceltelim ve ikiye bölelim.Yağlı kağıt serili baton kek kalıbında üst üste dizelim.Tepsi mayasını bekleyip önceden ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 200 derecede ;sonra fırının ısısını 150 dereceye alıp  45 dakika pişirelim.

Yorumlar