Evde Ekmek








Ev Ekmeği 🍞🥖
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya(10gr)
1 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı tam buğday unu
3 su bardağı beyaz un
Süt,su,şeker ve mayayı 15 dk mayalandıralım.Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar mayalandıralım.Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp yoğuralım.Hamurumuzu istediğşmiz  büyüklükte bezelere ayıralım.Elimizle bezeleri açıp içe doğru katlayarak rulo yapalım.Avucumuzla yuvarlayarak somun ekmek şekli verelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana dizelim.Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirelim.

Yorumlar