Keşkek

🍀Keşkek (Helise)🍀 

2 s. b aşurelik buğday 
250 gr.kuzu gerdan
2 kaşık tereyağı 
Tuz, karabiber 

Aşurelik buğdayları yıkayıp 2 saat sıcak suda bekletelim.Buğdayı etle birlikte düdüklü tencereye alıp üzerini 3-4 bardak geçecek kadar su koyalım.Yumuşayıncaya kadar pişirelim.Tencerenin kapağını açtıktan sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştıralım.Kemikler etlerinden ayrılıncaya kadar dibinin tutmaması için sürekli karıştıralım.Yemek sünmeye başladıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip kapatalım.Tereyağını kırmızı biberle kızdırdıktan sonra servis edilen yemeğin üzerine dökelim.Afiyet olsun.

Yorumlar