Hengel




🍀Hengel(mantı)🍀

 4 su bardağı un 
3 yumurta 
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz 
İç Malzemesi:

250 gr kıyma 
1 soğan 
Maydanoz
Karabiber 
Tuz
Toz kırmızı biber 
Hamur malzemelerini karıştırıp sert bir hamur elde ediyoruz.Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.

İçini hazırlamak için:

Soğanı ve maydanozu ince kıyıp kıyma,tuz ve baharatlar ile yoğuralım.


Dinlendirdiğimiz hamurumuzu güzelce açalım ve bardak yardımıyla keselim. Yuvarlak parçaları elimize alıp orta kısmına 1 yemek kaşığı kadar hazırladığımız iç harcından koyup uçlardan birleştirelim.Daha sonra kenarlardan alarak ortada birleştirelim.Mantının diğer ucuna gelinceye kadar işleme devam ediyoruz.Tüm hamura aynı işlemleri uyguladıktan sonra tuzlu suda hamurlarmızı güzelce haşlıyoruz. Son olarak kevgirle çıkartıp servis tabaklarına alıyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar