🍀Ekmek Kebabı 🍀
Hamur Malzemeleri 🌯1yumurta
🌯2 çorba k.yoğurt
🌯1/2 su bardağı sıvıyağ 🌯1/2 çay bardağı ılık su
🌯1 tatlı k.kuru maya
🌯Tam buğday unu 🌯Tuz,kişniş
İÇ MALZEMELERİ 🌯400 gr et
🌯5/6 diş sarımsak
🌯4 sivribiber
🌯Çeri domates 🌯Kaşar peynir 🌯Tuz,karabiber,kekik,kırmızı biber
🌯Tereyağı
Hamur malzemeleri yoğrularak mayalanmaya bırakılır.
İçi içinde,et küçük küçük doğranıp suyunu çekinceye kadar kavrulur.Suyunu çeken etlere tereyağı ve sarımsaklar eklenir.Biraz daha kavrulur.En son baharatlar eklendikten sonra 5 dk daha kavrulup soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 3 bezeye bölünür.Bezeler açılarak etli iç paylaştırılır.Biberler ,çeri domates ve kaşar doğranarak etlerin üzerine eklenir.Hamur sarılarak tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.Afiyet olsu
Yorumlar
Yorum Gönder