Ekmek Kebabı

🍀Ekmek Kebabı 🍀

Hamur Malzemeleri 🌯1yumurta
🌯2 çorba k.yoğurt
🌯1/2 su bardağı sıvıyağ 🌯1/2 çay bardağı ılık su
🌯1 tatlı k.kuru maya
🌯Tam buğday unu 🌯Tuz,kişniş

İÇ MALZEMELERİ 🌯400 gr et
🌯5/6 diş sarımsak
🌯4 sivribiber
🌯Çeri domates 🌯Kaşar peynir 🌯Tuz,karabiber,kekik,kırmızı biber
🌯Tereyağı 
Hamur malzemeleri yoğrularak mayalanmaya bırakılır.

İçi içinde,et küçük küçük doğranıp suyunu çekinceye kadar kavrulur.Suyunu çeken etlere tereyağı ve sarımsaklar eklenir.Biraz daha kavrulur.En son baharatlar eklendikten sonra 5 dk daha kavrulup soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 3 bezeye bölünür.Bezeler açılarak etli iç paylaştırılır.Biberler ,çeri domates ve kaşar doğranarak etlerin üzerine eklenir.Hamur sarılarak tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.Afiyet olsu

Yorumlar