BAZLAMA MALZEMELERİ
- 1.5su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Sütü ve suyu ılık olarak derin bir kaba boşaltalım.Şekeri ve mayayı koyup 15 dk ön mayalanmanın gerçekleşmesini bekleyelim. Daha sonra un dışındaki bütün malzemeleri koyup karıştıralım. En son unu azar azar katarak yoğuralım. Çok yumuşak bir hamur olacak.Ekmek hamuru ne kadar yumuşak olursa o kadar güzel olur. Mayanıncaya kadar bekleyelim.hamur iki katına kadar kabarırsa mayalanma gerçekleşmiş olur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar yapalım. Elimizle hafif bastırarak yassılaştıralım. Çok fazla yaymayalım. Kızgın bir tavada arkalı önlü pişirelim.Afiyet olsun ❤️❤️
Yorumlar
Yorum Gönder