Mantı







🍀Mantı🍀
4 su bardağı un 
3 yumurta 
1 çay bardağı su
Tuz

İç Malzeme:
200 gr kıyma 
1 soğan 
1 Demet maydanoz 
Tuz,karabiber,toz biber 
Soğanları ve maydanozu çok ince kıyalım.Kıyma,tuz,baharat,maydanoz ve soğanları iyice harmanlayalım.

Hamur malzemelerini iyice yoğuralım.Hamuru böldüğümüzde bölünen yerlerin kesil kesik olması gerekiyor.Mantımızı bezelere ayırıp kurumaması için üzerine bir örtü örtelim.Yarım saat dinlendirelim.İnce olmayacak şekilde açalım.Çay bardağı ile daire şeklinde keselim.İçine kıymasını koyup Poğaça gibi kapatıp arkadan birleştirelim.Kaynamış tuzlu suda haşlayalım.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

Yorumlar