Çikolata Kaplı Mussss




Çikolatalı mus(mousse) ile ilgili bir çok tarif okudum.Püf noktalarını dikkate alarak kendimce bir tarif oluşturdum.😊Çikolata Kaplı Mus yaptım.Çocukların bayıla bayıla yiyecekleri bir tatlı 😋😋😋Biraz yorucu ama değiyor.

1 paket krema
4 yumurta sarısı
170 gr bitter çikolata 
80 gr bitter çikolata 
3 yemek kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
2 yumurta beyazı

Yumurta sarılarını benmariye oturtarak şekerle birlikte krema kıvamını alıncaya kadar çırpalım.170 gr bitter çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar çırpalım.  Başka bir kapta yumurta beyazı ve tuzu köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ve yumurta sarılarına ekleyelim.Köpükleri  söndürmeden yavaşça karıştıralım.  Buz küplerinin olduğu ve yine benmari usulü soğuk bir kapta da kremayı katılaşıncaya kadar çırpalım.
Katılaşan kremayı diğer karışıma yavaşça karıştırarak ekleyelim.  80 gr bitter çikolatayı eriterek silikon kalıplara fırça yardımıyla sürelim.Buzdolabında 5 dk beklettikten sonra musu çikolata kaplı kalıplara paylaştıralım ve bisküvi ile tabanı kapatalım.2 -3 saat buzdolabında bekletelim.Çok dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarıp servis yapalım😍Artan musları cuplara paylaştırabiliriz. .

.

Yorumlar