Simit

      Dışı çıtır içi yumuşacık bir simit tarifi bırakıyorum buraya.

SİMİT MALZEMELERİ 


  • su bardağı Ilık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta 
  • 1 paket kuru maya(10gr)
  • 3 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz 
  • 4,5 su bardağı Un

ÜZERİ İÇİN


  • 1/2 çay bardağı pekmez 
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 paket susam

            Önce mayamızı 1 çay bardağı ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ile 15 dk mayalandıralım. Mayamız kabarınca içi havuz gibi açılmış unumuza diğer malzemelerle birlikte  ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. İnstant maya kullanacaksanız ön mayalandırmaya gerek yok. Mayalanması için bir kenara alalım.Hamurumuz  iki katı olunca mayalanmış demektir.
                                          

Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, bir bezeyi tekrar  iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
       Pekmezli suya batıralım oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.200 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.

Yorumlar