Dışı çıtır içi yumuşacık bir simit tarifi bırakıyorum buraya.
SİMİT MALZEMELERİ
- 1 su bardağı Ilık süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 paket kuru maya(10gr)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
- 4,5 su bardağı Un
ÜZERİ İÇİN
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1/2 çay bardağı su
- 2 paket susam
Önce mayamızı 1 çay bardağı ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ile 15 dk mayalandıralım. Mayamız kabarınca içi havuz gibi açılmış unumuza diğer malzemelerle birlikte ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. İnstant maya kullanacaksanız ön mayalandırmaya gerek yok. Mayalanması için bir kenara alalım.Hamurumuz iki katı olunca mayalanmış demektir.
Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
Pekmezli suya batıralım oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim.200 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder