Tepsi Mantısı




Tepsi Mantısı 
3 su bardağı un
2 yumurta 
Tuz
2-3 kaşık zeytinyağı 
3/4 su bardağı kadar su

İç Malzemeleri 
250 gr kıyma
1 soğan (ince doğranmış)
1 tutam maydanoz 
Karabiber ve tuz


Sos Malzemeleri:

2 domates(rendelenmiş)
1 kaşık biber salçası 
3 su bardağı et suyu
Tuz,zeytinyağı 

Unumuzu derin bir kaba alalım.Tuz,yumurta ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.Suyu azar azar katarak kulak memesinden daha sert bir hamur yapalım.Yarım saat dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.Dikdörtgen şeklinde parçalara kıymamızı yerleştirip şekillendirelim. Tereyağı ile yağlanmış Tepsiye dizelim.180 derecede pişirelim.  Domates ve salçamızı yağda kavurduktan sonra et suyunu ekleyelim ve 2-3 dk kaynatalım.Sosumuzu pişen mantıların üstüne dökelim ve başka bir tepsi ile kapatalım.Yarım saat kadar bekleyelim.Yoğurt ile servis edelim.




Yorumlar