iç pilavlı tavuk



İç Pilavlı Köy Tavuğu

2 su bardağı pilavlık pirinç 
2 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü 
1/2 çay kaşığı tarçın 
1/2 çay kaşığı yeni bahar
Tuz


1 bütün köy tavuğu

Sos 

1 çorba kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı yoğurt 

Garnitür 

1 havuç
2 orta boy patates 
1 kase arpacık soğan


Önce iç pilavı hazırlayalım.Pirinçler iyice yıkanıp tuzlu sıcak suda bekletilir.Nişastasından arınması için.Tereyağını erittikten sonra zeytinyağı eklenir.Süzülen pirinçler tuzla birlikte tencereye eklenerek kavrulur.2-3 dk kavrulduktan sonra üzüm ve dolmalık fıstık eklenir.2-3 karıştırıp kavurduktan sonra 2 su bardağı su eklenir.Pirinçler diri kalmalı.Pilsv suyunu çekince tarçın,yeni bahar eklenir.Dinlenmeye bırakılır.Tavuk iyice yıkandıktan sonra pilav tavuğun karnına doldurulur.Tavuğun karnı yorgan iğnesi ve ipiyle dikilir.Köy tavuğu olduğu için büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.En son salçalı sos sürülerek 180 derecede tavuk kızarıncaya kadar pişirilir.Tavuk köy tavuğu değilse haşlamadan fırında pişirebiliriz.Önce sossuz en son pişmeye yakın sos ile kızarıncaya kadar pişirebiliriz.Hazırladığımız garnitürleri tavuk tepsisine dizip tavukla pişirebiliriz.Afiyet olsun 

Yorumlar