çibörek

ÇİBÖREK

5 su bardağı un 
2 tatlı kaşığı tuz 
1 çorba kaşığı sirke 
Aldığı kadar su

İç Harcı:

300 gr kıyma 
1 rendelenmiş soğan
1 domates rendesi
Tuz,karabiber

Un ve tuzu kabımıza koyup azar azar su ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Sert bir hamur olması gerekiyor.Suyunu bu kıvama göre göz kararı ekliyoruz. Yoğurduktan sonra hamuru 30dk dinlendiriyoruz.

İç harcı için kıymayı,soğan ve domates rendesi,tuz ve baharatları harmanlıyoruz.İçin sulu olması gerekiyor.


Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.Bir tarafına harcımızı yayalım.Diğer tarafını yarım ay şeklinde kapatalım.Çok iyi kapatmamız gerekiyor.Kızgın yağda çevirerek pişirelim.🤗😊 

Yorumlar