KETE HAMURU MALZEMELERİ
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- İnstant maya (11gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 50 gr tereyağı(yumuşak tereyağı)
- Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELERİ
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 fiske tuz
Hamur için önce ön mayalama yapmamız gerekiyor. Bardağın yarısı kadar kılık süte mayayı ve şekeri koyalım. Maya kabarınca ön mayalanma gerçekleşmiş oluyor. Maya ile birlikte bütün malzemeleri derin bir kaba alalım.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz iki katı büyüklüğe ulaşınca mayalanmış demektir.
İçi için yağı eritip yakmadan kızdıralım.Ununu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.Dövülmüş cevizi katıp karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
İçi için yağı eritip yakmadan kızdıralım.Ununu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım.Dövülmüş cevizi katıp karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
Yorumlar
Yorum Gönder