Etli Çiçek Bamya yemeği,yanına da sarma,poğaça ve kısır.Bamyayı eşim çok sevdiği için kayınvalidem pişirirken mutlaka bizim payımızı da gönderir.Bamyayı çok sevmem ama kayınvalidem müthiş lezzetli yapar😋😋Yememek gibi bir seçeneğin yoktur😄😄
Etli Nohutlu Çiçek Bamya Tarifi
100 gr bamya(dondurucuda)
100 gr haşlanmış nohut
250 gram dana kuşbaşı – küçük doğranmış
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1/2 limon
Etleri bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirelim.Etler suyunu çektikten sonra yağını koyalım.Soğanları da ekleyip kavuralım.Haşlanmış nohutları,baharatları ve salçayı katıp biraz daha kavuralım.En son bamyaları ekleyelim.Yarım limonu sıkıp Suyunu da ekleyip pişirelim. .
.
Yorumlar
Yorum Gönder