🍀TARAK TATLISI☘
1 çay bardağı irmik. 1 çay bardağı pudra şekeri. 1 çay bardağı yoğurt. 1 çay bardağı hindistan cevizi. 1su bardağı badem,3 kaşık tereyağı,2 yumurta(birinin sarısı üzeri için),kabartma tozu,vanilya,üzeri için badem ,şekli vermek için tarak.
Şerbeti için:4 s. b şeker,4.5 s.b su ,limon suyu
- Öncelikle şerbetimizi kaynamaya alalım.
- Kaynamaya başlayınca limon ekleyelim.
- Malzemeleri karıştırıp hamur yoğrulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp tarak üzerinde bastırılır.
- İçine ceviz koyup kapatılır.
- Taraktan ayırıp yuvarlak şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, bademle süsleyip pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder