Ev Baklavası



🍀EV BAKLAVASI ☘
Annemin bayram için hazırladığı baklava.Bize de yemek düşer.Herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum.
Malzemeler

5 su b. un
2 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
3 çorba k. sirke
1 pk. kabartma tozu
yarım çay b. su
1 fiske tuz
1 çay b. Yoğurt

AÇMAK İÇİN:

buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN:

ceviz

ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

1 kg toz şeker
4 su b. su

yarım limon
  1.   Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.
        Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.
        Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.
        Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük
        Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz.İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.
        Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz.
        Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
        Tekrar robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.
        Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.
        Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Not:Bilindik şerbet hazırlama şeklinde olacak.
        Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.


Yorumlar