DEREOTULU POĞAÇA
HAMUR MALZEMELERİ
- 125 gr tereyağı(yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt(ılık )
- 2 yumurta(1 tanesinin sarısı ayrılacak)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 demet dereotu
- Beyaz un ve tam buğday unu
1 su bardağı ılık sütü,mayayı ve şekeri yoğurma kabında 15 dk mayalandıralım.Mayalanan karışıma un dışındaki bütün malzemeleri katalım.Homojen bir karışım elde ettikten sonra beyaz ve tam buğday ununu karıştırıyorum.Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru sıcak bir ortamda ben fırını 5dk kadar ısıtıp fırın sıcaklığında bekletiyorum ya da battaniyeye sararak 1-2 saat mayalanmasını bekleyelim.
Yorumlar
Yorum Gönder