Lahmacun



             

.Evde lahmacun yaptım.Bu sefer ablamdan aldığım tarifi uyguladım.Sonuç harika oldu 😍Mayasız hamur olması gerekiyor. 
Hamur Malzemesi:

5 su bardağı un
Tuz
Ilıksu 
İç Malzemeleri;

500 gr yağlı kıyma
3 domates 
3 kapya biber
2 soğan 
2 diş sarımsak 
1 tutam maydanoz 
2-3 kaşık sıvı yağ 
1 çorba kaşığı domates salçası 
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pul biber

Unumuza 2 tatlı kaşığı tuzu katıp ılık suyu azar azar katarak orta sertlikte bir hamur hazırlayalım.2/3 saat dinlendirelim.Hamurumuzu bezelere ayıralım ve merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde ince açalım.

İç malzemeleri kıyma dışında blendırdan geçirip kıyma ile yoğuralım.Daha sonra açtığımız hamurlara hazırladığımız içi bir kaşık yardımıyla hamura yayalım.İçi bol olacak.Lahmacunları yapışmaz bir tavaya yerleştirdikten sonra ağzı kapalı bir şekilde altı kızarıncaya kadar pişirelim.Lahmacunları pişirirken altı çok harlı olmasın.Arada çevirerek pişirelim.


Yorumlar